Francuskie specjały
Włoskie specjały
Sekrety deski serów
Eurial w liczbach
IQF

Jesteś tutaj

IQF Eurial
innowacyjna technologia dla miłośników sera

IQF (INDIVIDUALLY QUICK FROZEN) to nowoczesna technologia stosowana w produkcji żywności.
Umożliwia zamrażanie pojedynczych produktów np. plasterków sera, owoców i warzyw (np. zielonego groszku), po to, by zachowały one wszystkie swoje wartości, długo pozostały świeże, nie sklejały się i łatwo dały wykorzystać w gastronomii (restauracje, hotele), czy w domowej kuchni.
Zaletą tej technologii w wytwarzaniu sera jest przede wszystkim:

  • nie sklejanie się plastrów
  • skrócenie czasu oczekiwania na rozmrożenie się produktu – jest on o wiele krótszy niż w przypadku rozmrażania całego serwego bloku
  • tekstura rozmrożonego sera jest identyczna jak produktu świeżego
  • plastry są cienkie i równe
  • ser zachowuje taki sam smak przez cały rok
  • produkt jest bezpieczny: nie mają do niego dostępu bakterie

Marka Eurial jest jednym z liderów stosowania tej technologii w Europie. Wykorzystuje ją już od 1997 roku, jako odpowiedź na rosnące oczekiwania Klientów, którzy chcą, by ich ulubione produkty długo pozostały świeże i zawsze były pod ręką, bez konieczności częstego uzupełniania zapasów i tracenia czasu na zakupy.