Francuskie specjały
Włoskie specjały
Sekrety deski serów
Eurial w liczbach
IQF

Jesteś tutaj

Mini rogaliki z kozim serkiem miodowym

Mini rogaliki z kozim serkiem miodowym

4 porcje
1.00h
1
trudność
ser kozi

Świetny deser dla osób, które nie mogą jeść sera krowiego. Lekkie, rozpływające się w ustach rogaliki z miodowym nadzieniem. Idealne na podwieczorek albo śniadanie.

Składniki: 
  • 1 serek Merci Chef! roladka twarogowa kozia z miodem
  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • 3 łyżki miodu
  • 1 żółtko
Przygotowanie: 

Rozgrzać piekarnik do 180°. Pokroić ciasto francuskie na 16 trójkątów. Ułożyć na najszerszej części trójkąta łyżeczkę serka koziego, a potem zrolować ciasto i uformować rogaliki. Wymieszać żółtko z miodem. Posmarować mieszanką rogaliki. Piec w piekarniku ok. 20-25 minut aż ciasto ładnie się zezłoci.

Inne przepisy

2
łatwość
0,50h
4 porcje
1
łatwość
0,50h
1 porcja
2
łatwość
5,00h
2 porcje
2
łatwość
1,00h
1 porcja