Francuskie specjały
Włoskie specjały
Sekrety deski serów
Eurial w liczbach
IQF

Jesteś tutaj

Penne z camembertem i warzywami

Penne z camembertem i warzywami

4 porcje
0.50h
2
trudność
ser krowi

Sprężysty makaron, chrupiące warzywa i aromatyczny ser – tyle wystarczy, by przygotować szybki ale pyszny obiad. A jak zostanie – zabrać go następnego dnia pracy jako wyśmienity lunch.
 

Składniki: 
  • 1 krążek Merci Chef! Camembert
  • 1 awokado
  • 1 pomidor
  • 1 szalotka
  • 50 g cukinii
  • 30 g czarnych oliwek
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cytryna
  • sól i pieprz do smaku
Przygotowanie: 

Ugotować makaron "al dente", ostudzić i wlać 1 łyżkę oliwy z oliwek. Odstawić. Pokroić w kostkę cukinię i podsmażyć krótko, aby pozostała chrupiąca. W kostkę pokroić również awokado, pomidora i camembert. Posiekać szalotki, pokroić w plasterki czarne oliwki. Wymieszać wszystkie składniki, dodać posiekaną natkę pietruszki oraz pozostały olej z oliwek, wyciśnięty sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać na gorąco.
Danie w wersji na zimno będzie też doskonałą sałatką, którą można zabrać do pracy na lunch.

Inne przepisy

2
łatwość
1,50h
4 porcje
4
łatwość
1,00h
4 porcje