Francuskie specjały
Włoskie specjały
Sekrety deski serów
Eurial w liczbach
IQF

Jesteś tutaj

Tatar z jabłka i sera pleśniowego

Tatar z jabłka i sera pleśniowego

2 porcje
0.50h
1
trudność
ser kozi

Szybkie danie dla niespodziewanych gości. W towarzystwie świeżej bagietki będzie wyśmienitą przystawką albo małą kolacją. Jabłko można zastąpić kawałkami gruszki.

Składniki: 
  • 4 plastry Soignon rolada pleśniowa
  • 1 jabłko
  • 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • 20 g kaparów
  • szczypta pieprzu
Przygotowanie: 

Umyć jabłko, wydrążyć środek i pokroić na szerokie plastry. Zmiksować albo rozdrobnić widelcem roladę kozią z drobno posiekanym szczypiorkiem i natką pietruszki. Przygotować sos z oliwy z oliwek, octu jabłkowego i pieprzu. Wyłożyć masę serową na talerz, udekorować plastrami jabłka, polać przygotowanym sosem i posypać kaparami.
 

Inne przepisy

2
łatwość
5,00h
2 porcje
2
łatwość
1,00h
1 porcja
1
łatwość
0,50h
4 porcje