Wapń, potas, fosfor, kwasy tłuszczowe omega-6, witaminy z grupy A i B oraz duża zawartość oligosacharydów to tylko niektóre cenne składniki niezastąpionego mleka koziego. Dla tych, którzy wciąż nie mogą się przekonać do jego smaku, mamy przepyszne rozwiązanie – jogurty z mleka koziego Soignon! W naszej nowej ofercie przedstawiamy Państwu aż 13 rodzajów pysznych jogurtów kozich Soignon, między innymi jogurty o smaku kokosowym, waniliowym, morelowym i malinowym!
Nasze jogurty z mleka koziego to niezastąpione źródło białka i wapnia, które są bardzo ważne dla prawidłowej budowy kości i utrzymania masy mięśniowej. Fermentacje mleczne jogurtu poprawiają trawienie laktozy u osób, które mają z tym trudności. Mleko kozie obniża poziom złego cholesterolu, pomaga w walce z astmą i chorobami płuc, wspomaga regenerację tkanek u osób starszych oraz zwalcza owrzodzenia żołądka. Jest także odpowiednie dla kobiet w ciąży.
Spróbuj naturalnego jogurtu koziego z dodatkiem świeżej nektarynki i orzechów, użyj jogurtu 0% jako bazy azjatyckiego sosu, a z jogurtu cytrynowego zrób pyszne, orzeźwiające lody. Ogranicza Cię tylko Twoja wyobraźnia!