Deska serów francuskich: Fourme d’Abmbert, ST Nectaire Laitier, Tomme Noire des Pyrenees, Cantal jeune i Pur Brebis.
Fourme d’ Ambert: mleko krowie pasteryzowane, sól, podpuszczka, chlorek wapnia, kultury starterowe, kultury bakterii penicillium,
St Nectaire Laitier: mleko krowie pasteryzowane, sól, podpuszczka, chlorek wapnia, kultury pleśniowe
Tommes Des Pyrenees: mleko krowie pasteryzowane, sól, chlorek wapnia, podpuszczka, kultury starterowe, barwnik: E153,E160 b, substancje konserwujące skórke E202, E235.
Cantal Jeune: mleko krowie pasteryzowane, sól, podpuszczka, chlorek wapnia, kultury starterowe.
Pur Brebis: mleko owcze pasteryzowane, sól, chlorek wapnia, podpuszczka, kultury pleśniowe, barwnik: E153,E160b,E150c, substancje konserwujące: E202, E235
wartość energetyczna | FOURME D' AMBERT: 1402 kJ/338 kcal CANTAL JEUNE: 1544kJ/372 kcal ST NECTAIRE LAITIER: 1390 kJ/335 kcal TOMME DES PYRENEES: 1436kJ/346 kcal PUR BREBIS: 1658kJ/400kcal |
tłuszcz | FOURME D' AMBERT: 28 g CANTAL JEUNE: 30 g ST NECTAIRE LAITIER: 27 g TOMME DES PYRENEES: 28 gl PUR BREBIS: 34 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | FOURME D' AMBERT: 20 g CANTAL JEUNE: 21 g ST NECTAIRE LAITIER: 19 g TOMME DES PYRENEES: 20 g PUR BREBIS: 25 g |
węglowodany | FOURME D' AMBERT: 1,5 g CANTAL JEUNE: 1,5 g ST NECTAIRE LAITIER: 1,0 g TOMME DES PYRENEES: 1,5 g PUR BREBIS: 1,5 g |
w tym cukry | FOURME D' AMBERT: 0,5 g CANTAL JEUNE: 0,5 g ST NECTAIRE LAITIER: 0,5g TOMME DES PYRENEES: 0,5g PUR BREBIS: 0,5g |
białko | FOURME D' AMBERT: 20 g CANTAL JEUNE: 24 g ST NECTAIRE LAITIER: 22 g TOMME DES PYRENEES: 22 g PUR BREBIS: 22 g |
sól | FOURME D' AMBERT: 2,10 g CANTAL JEUNE: 1,90 g ST NECTAIRE LAITIER: 1,70 g TOMME DES PYRENEES: 1,80 g PUR BREBIS: 1,60 g |
zawartość tłuszczu w suchej masie | FOURME D' AMBERT: 50% CANTAL JEUNE: 45% ST NECTAIRE LAITIER: 45% TOMME DES PYRENEES: 50% PUR BREBIS: 50% |
Gwarantowana data przydatności | 20 dni |
Warunki przechowywania | od +2°C do +6°C |